Časová os
-
Pôvodný stav - prízemie E
Takto vyzeralo prízemie objektu E koncom roka 2019. Tu bude pivovar a fermentáreň medoviny.
-
Začali sme hneď začiatkom roka 2020.
Odstránilo sa všetko – podlahy, siete, kachlice, omietky…
-
Výstava na druhom nádvorí.
Po znovuotvorení múzea a po skončení protipandemických opatrení sme spravili malú výstavu na druhom nádvorí o tom, ako bude vyzerať nový pivovar.
-
Priestory pre pivovar nachystané.
Obnova interiérov objektu E je hotová. Aj časť prízemia, kde bude náš mikropivovar. Už máme aj predstavu, ako bude vyzerať. Začiatkom roka 2023 vyberieme dodávateľa jeho dizajnu. Ako to bude celé vyzerať – to bude ozajstné prekvapenie!
-
Prvé časti dizajnu pivovaru dodané.
Už to začína ísť do finále. Prvé technologické celky mikropivovaru aj s novým opláštením sú privezené do priestorov, kde bude prebiehať výroba piva.
-
Všetky časti dizajnu pivovaru dodané.
Už len stačí správne pozapájať všetky časti technológie a môžeme začať variť prvú skušobnú dávku piva. Začneme tradičným medovým pivom – Romualdom.
-
Dnes ochutávame prvú várku piva z nového pivovaru.
Uvarili sme takzvaný honey z medovicového medu: vrchne kvasené pivo, nepasterizovanéa nefiltrované s pridaním lesného medu z Pienin a Zamaguria. Po troch týždňoch zrenia je dokonalé!