Občerstvenie – Krčma Pod lipami
V objekte Kláštora kartuziánov sa nachádza krčma z 18. storočia. Mnísi, ktorí tu žili, sa okrem duchovnej činnosti venovali aj chovu včiel a pestovaniu obilia, ktoré našlo svoje ďalšie využitie pri výrobe piva. To bolo podávané v kláštornej krčme. Jej poloha v blízkosti dôležitej obchodnej cesty umožňovala okoloidúcim, pocestným a obchodníkom nachvíľu spočinúť, občerstviť sa a vychutnať tento nápoj.
Aj dnes, po dlhých rokoch, plní krčma svoju pôvodnú funkciu. Víta hostí zo všetkých končín sveta, aby si tu v pokoji, s prekrásnym výhľadom na malebné Tri koruny, oddýchli, občerstvili sa, zajedli.
Štýlovo zariadená taverna ponúka okrem jednoduchých jedál, nápojov, aperitívov, kávy, pochutín a zákuskov aj možnosť ochutnať polotmavé pivo Romuald, špeciálne varené pre kláštor. Múzeum tým nadviazalo na tradíciu varenia piva v kláštore. Výnimočnú chuť tomuto 15°nepasterizovanému moku dodáva medovicový med, ktorý pochádza priamo z prostredia Zamaguria.